عایق کاری لوله گاز - اجرای انواع عایق کاری لوله گاز

 آکام انجام عایق کاری لوله گاز برای کمتر صدمه دیدن شبکه‌های گازرسانی، بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش ایمنی را انجام میدهد. عایق‌بندی استاندارد و اصولی در لوله‌های گاز آنها را در برابر تغییرات دمایی، فشار و حرارت بالا بسیار مقاوم کرده، در نتیجه دچار هدر رفتن انرژی یا خوردگی نمی‌شوند. لوله‌های گاز نصب شده در مناطق سردسیر و مکان‌های باز، معمولاً عایق‌بندی شده تا از یخ زدگی آن‌ها جلوگیری شود.  با تیم حرفه ای آکام برای این خدمات تماس بگیرید. 

ویژگی های برتر آکام

نیاز به مشاوره دارید؟

اگر نمی‌توانید پاسخ سؤال خود را پیدا کنید، همیشه می‌توانید با ما تماس بگیرید. 

تجهیزات پیشرفته

این شرکت از تجهیزات مدرن و به‌روز برای ارائه خدمات استفاده می‌کند که کارایی و کیفیت اجرای پروژه‌ها را افزایش می‌دهد.

خدمات متنوع

آکام با ارائه خدمات گسترده‌، توانسته است پاسخگوی نیازهای متنوع مشتریان در محیط‌های شهری و صنعتی باشد.

ایمنی بالا

شرکت آکام با رعایت دقیق اصول ایمنی و استفاده از تجهیزات استاندارد، خطرات مرتبط با کار را به حداقل می‌رساند و امنیت کارکنان و پروژه‌ها را تضمین می‌کند.

تخصص و تجربه

تیم مجرب آکام از افراد متخصصی تشکیل شده که با تکنیک‌های پیشرفته و شرایط متنوع پروژه‌ها آشنا هستند و توانایی اجرای پروژه‌های پیچیده را دارند.

عایق کاری لوله گاز چیست؟

با مجموعه اقداماتی به همراه مواد مخصوص عایق کاری بر روی لوله‌های گاز صورت گرفته تا آنها در مقابل عوامل محیطی همچون آسیب‌های فیزیکی، خوردگی، تماس با رطوبت، سرما و گرما کاملا محافظت شوند. فرایند عایق کاری لوله‌های گاز در تمامی تاسیسات ساختمانی، انتقال گاز صنعتی و شهری جزو اقدامات ضروری محسوب می‌شود.‌

اصلی‌ترین هدف عایق نمودن انواع لوله‌های گاز این است که آنها در مقابل پوسیدگی‌های متعدد، یخ زدگی و زنگ زدگی مقاوم و با دوام شوند.‌ این عایق بندی هزینه تعمیرات لوله‌های گاز را به حداقل رسانده و منجر به افزایش طول عمر و ایمنی سیستم‌های گازرسانی می‌شود.

 روش‌های عایق‌کاری لوله‌های گاز

بر اساس کاربری پروژه، شرایط آب و هوایی منطقه، نوع لوله و محیط نصب از روش‌های گوناگونی برای عایق کردن لوله‌های گاز استفاده می‌شود؛ اما متداول‌ترین و رایج‌ترین این روش‌ها شامل موارد زیر هستند: 

عایق کاری با استفاده از فوم‌های الاستومری

فوم‌های مورد نظر بسیار منعطف بوده و در برابر حرارت، کپک و رطوبت مقاوم از این عایق‌های مخصوص برای لوله‌های گاز در کانال‌های تاسیساتی، مناطق سردسیر و لوله‌های داخلی ساختمان استفاده می‌شود. نوار فرم‌های مورد نظر با کمک چسبی مخصوص به تمام اتصالات، بدنه و زانوهای لوله‌های گاز فیکس شده و لوله‌ها را عایق می‌کنند.

عایق کاری لوله‌ها با کمک پشم سنگ

پشم سنگ برای عایق کردن بهترین گزینه بوده زیرا آنها تا حرارت ۶۰۰ درجه سانتیگراد نیز مقاوم هستند.‌ معمولاً برای عایق کردن لوله‌های گاز در محیط‌های صنعتی و ضد حرارت کردن آنها از این پشم‌های سنگ استفاده می‌شود. عایق کردن با پشم سنگ برای لوله‌های گاز در پروژه‌های حساس، تاسیسات بیرونی و لوله‌های گاز در موتورخانه‌ها انجام می‌شود.

عایق کاری با استفاده از فوم پلی اتیلن، عایق کاری با کمک نوارهای پرایمر، عایق نمودن لوله‌ها با روکش‌های کامپوزیتی و فلزی از دیگر روش‌های رایج برای مقاوم کردن و عایق نمودن لوله‌های گاز محسوب می‌شوند. 

 عایق‌کاری لوله‌های روکار

تمام لوله‌های گاز به شکل روکار عایق‌بندی شده تا میزان دوام و ایمنی آنها در مقابل آلودگی هوا، فشار، ضربه‌های احتمالی، نور آفتاب، تغییرات دمایی و رطوبت بیشتر شود. لوله‌های روکار گاز با کمک این عایق بندی در ساختمان‌ها دارای ایمنی بیشتری بوده و طول عمر آنها نیز افزایش می‌یابد.

برای اینکه لوله‌های روکار در مقابل یخ زدگی، پوسیدگی‌های متعدد و زنگ زدگی ایمن‌تر و مقاوم‌تر شوند، معمولاً از پوشش‌های منظمی برای عایق کردن آنها استفاده شده تا ظاهر مرتب‌تر و دوام بیشتری داشته باشند. برای عایق کردن این لوله‌های روکار گاز معمولاً از روکش‌های پی‌وی‌سی محافظ، فوم پلی اتیلن، روکش‌های آلومینیومی، پشم سنگ و فرم الاستومری استفاده می‌شود.

عایق‌کاری لوله‌های توکار

این عایق‌ها یا محافظ‌های نامرئی ایجاد شده بر روی لوله‌های توکار آنها را در سیستم‌های گازرسانی با دوام‌تر و ایمن‌تر خواهند ساخت. عایق بندی اصولی لوله‌های توکار در ساختمان نقش حیاتی در جلوگیری از خطرات پنهان، افزایش دوام لوله‌های گاز و ایمنی ساختمان را ایفا می‌کند. برای اینکه تمامی لوله‌های توکار در صنایع و ساختمان‌ها دچار خوردگی پنهان، آسیب فیزیکی یا نشتی نشوند، این عایق کردن کاملاً ضروری است.

معمولاً برای عایق کاری لوله‌های توکار و ایمن سازی آنها در برابر حوادث مختلف از عایق‌هایی همچون پوشش رزینی، فوم پلی اتیلن سبک، غلاف‌های پلاستیکی، روکش‌های پی‌وی‌سی، نوارهای پرایمری یا اپوکسی‌های مخصوص فلز استفاده می‌شود.

انواع عایق‌های مورد استفاده

برای عایق کردن تمام لوله‌های گاز در سیستم‌های گرمایش و تاسیسات ساختمانی، موادی همانند فوم الاستومری، پشم سنگ، مفهوم پلی اتیلن، نوار عایق قیری، نوارهای پرایمری، پوشش‌های اپوکسی، غلاف‌های پلاستیکی، روکش‌های پی‌وی‌سی و پوشش‌های رزینی به کار می‌روند. این مواد در عایق کاری لوله های تاسیسات نیز کاربرد دارند.

روند کار با ما

دلایل اهمیت عایق‌کاری لوله‌های گاز

در سیستم‌های مختلف گازرسانی برای بهتر عمل کردن لوله‌ها و افزایش دوام و امنیت آنها، عایق کردن لوله‌های گاز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. در صورتی که لوله‌های گاز با مواد مناسب عایق نشوند در برابر هرگونه تغییرات دمایی، تماس با رطوبت، یخ زدگی، ضربه و پوسیدگی خطرات زیادی را برای شما به وجود می‌آورند. لوله‌های گاز عایق نشده در این شرایط معمولا دچار انفجار، خوردگی و نشت گاز، یخ زدگی یا افزایش مصرف انرژی شده و هزینه تعمیرات آنها چندین برابر می‌شود.

از آنجایی که لوله‌های روکار گاز در ساختمان‌ها به طور مداوم با بخار، رطوبت هوا، بارش برف و باران در تماس بوده، به تدریج دچار پوسیدگی‌های مختلف و زنگ زدگی خواهند شد. به همین خاطر برای محافظت از لوله‌های گاز در برابر این شرایط محیطی، حتماً باید با مواد مقاوم و مناسب به شکل اصولی عایق شوند. عایق کردن تمامی لوله‌های روکار و توکار گاز میزان طول عمر تاسیسات را افزایش داده و ایمنی ساختمان را نیز بیشتر می‌کند. برای زیباسازی مسیر لوله‌ها، کردن هزینه تعمیرات و محافظت از لوله‌ها در مقابل خوردگی و تغییرات دمایی، عایق کردن آنها الزامی است.

مراحل عایق ‌کاری لوله‌ های گاز

در مرحله اول برای عایق کردن لوله‌ها ابتدا باید سطح آنها به طور کامل آماده سازی شود. لازم است از یک مواد پاک کننده مخصوص یا برز‌های سیمی برای حذف کردن گرد و خاک، روغن‌ها یا زنگ زدگی سطح لوله‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای پاکسازی سطح لوله‌ها به طور کامل از پرایمرهای ضد خوردگی نیز استفاده نمایید.

در مرحله دوم باید بر اساس شرایط اقلیمی، روکار یا توکار بودن لوله‌ها از نوع مناسب عایق ها همچون غلاف‌های محافظ، فوم الاستومری، فرم پلی اتیلن، پشم سنگ یا نوار قیری استفاده کنید.

در مرحله سوم عایق کاری اولیه لوله‌ها را بر اساس طول، سایز و قطر آنها به شکل دقیق انجام بدهید. لازم است در این مرحله با فوم‌های چسب‌دار یا نوارهای مخصوص تمام عایق‌ها را بر روی بوشن‌ها، زانوها و اتصالات لوله‌های گاز نصب کنید. در مرحله آخر درزگیری، محکم کردن و بررسی نهایی عایق‌ها انجام می‌شود.

در برخی موارد مراحل عایق کاری لوله های صنعتی پیچیده تر و نیاز به تخصص بیشتری دارد.

انجام عایق کاری لوله گاز با شرکت آکام

شرکت آکام برای تمامی پروژه‌های تاسیساتی، پروژه‌های صنعتی و ساختمانی عایق کردن لوله‌های گاز آنها را به روش کاملاً مهندسی شده و تخصصی با بهترین مواد عایق انجام می‌دهد. تیم متخصص در شرکت آکام عایق کردن لوله‌های گاز در پروژه‌های مختلف را با متریال استاندارد، جدیدترین تجهیزات و ایمنی بالا انجام داده تا هزینه‌های شما در آینده کمتر شود. تمام مراحل عایق کردن لوله‌ها از جمله تمیزکاری، استفاده از پرایمر، نصب عایق‌ها، انجام درزگیری و بررسی نهایی آنها توسط این تیم به شکل دقیق و اصولی انجام شده و از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است.

عایق کاری لوله گاز
روش‌های عایق‌کاری لوله گاز

سوالات متداول

سوالات متداول

عایق‌کاری لوله گاز به معنای اعمال پوششی از مواد مناسب بر سطح یا داخل لوله است تا از خوردگی، نفوذ رطوبت و اتلاف حرارت جلوگیری شود و عمر مفید لوله افزایش یابد.

پشم معدنی (پشم سنگ و پشم شیشه)

فوم پلی‌یورتان (اسپری و تزریقی)

عایق الاستومری (EPDM، NBR)

پرایمر و نوار عایق مخصوص (انواع نوارهای نیاشیمی، شائیک، آلتن)

۱. عایق حرارتی
۲. عایق رطوبتی
۳. عایق صوتی و تشعشعی
این روش‌ها به‌طور کلی در سه بخش «درون لوله»، «سطح خارجی لوله» (روکار) و «محل اتصالات» اجرا می‌شوند

1- چربی‌زدایی و زنگ‌زدایی لوله با حلال‌های مناسب

2- اعمال پرایمر و صبر تا خشک شدن کامل (عدم ایجاد اثر انگشت)

3- نوارپیچی با دو لایه نوار عایق به‌طوری که هر دور ۵۰٪ دور قبلی را بپوشاند.

مراحل تکمیلی بسته به جنس و محل نصب ممکن است شامل پوشش‌های حفاظتی ثانویه باشد

  • بررسی دوره‌ای پوشش‌های عایق برای شناسایی پارگی، فرسودگی یا جداشدگی
  • تعمیر یا تعویض سریع قسمت‌های آسیب‌دیده
  • اطمینان از سالم بودن پرایمر و نوارها جهت جلوگیری از گسترش خوردگی و نشت گاز

تماس با ما

02167146

ایمیل به ما

info@akamgp.com