کسب دانش در زمینه مهندسی جوش راه حل مناسبی در جهت کاهش هزینه ها در فرآیند های ساخت و تولید، بهبود راندمان تولید و بالا رفتن اطمینان و تضمین کیفیت قطعات محسوب می گردد.

شرکت ارتفاع صنعت ایمن آکام بر پایه سالها تجربه حرفه ای و موفق در زمینه مهندسی جوش و نیز بهره گیری از خدمات مهندسین بین المللی جوش از IIW ، اقدام به ارائه خدمات مهندسی جوش به شرح ذیل می نماید :

تهیه و بازبینی دستورالعمل های جوشکاری قطعات (WPS)
تأیید دستورالعمل های جوشکاری (PQR)
تست و تأیید مواد مصرفی جوش
نصب و راه اندازی دستگاههای جوشکاری پیشرفته و High–tech
استقرار استاندارد ISO 3834 (الزامات کیفی جوشکاری ذوبی)

استانداردها و کدهای مورد استفاده

اصولا استانداردها و کدهای زیادی به مبحث چگونگی و فرمت مدارك مورد نیاز برای دستورالعمل جوشکاری و گزارش تائید آن و نیز چگونگی تائید صلاحیت جوشکاران پرداخته اند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

ASME Sec.IX (Boiler and Pressure Vessel Code)
ASME B31.1(Power Piping)
ASME B31.3 (Process Piping)
AWS D1.1 (Structural Welding Code-Steel)
API 650 (Welded Steel Tanks for Oil Storage)
API 1104 (Welding of Pipelines and Related Facilities)
EN 288 (Specification and Approval of Procedures for Welding Metallic Materials)

مهندسی جوش یک شاخه از علم مواد است و در حوزه طراحی کاربردی جای می‌گیرد. برای طراحی سازه‌ها و مخصوصا سازه‌های فلزی به اتصالات دائمی و غیرقابل جدا شدن نیاز داریم و مهندسی جوش رفتار این اتصالات و نحوه صحیح جوش را مورد مطالعه قرار می‌دهد. مهندسی جوش تنها مربوط به حوزه مواد نیست. در ساخت سازه‌های عمرانی، کشتی‌ها و زیردریایی‌ها و حتی تعمیرات مختلف هم کاربردهای متنوعی دارد. در حقیقت می‌توان گفت یک حوزه بین مهندسی مکانیک و مهندسی مواد در نظر گرفت.

در رشته مهندسی جوش معمولا انواع مختلف جوش بررسی می‌شود و جزئیات و منابع موردنیاز برای هر کدام مطالعه می‌شود.

انواع جوش شامل موارد زیر است:

جوش Arc یا قوس

جوش اصطکاکی

جوش میله الکترونی

جوش لیزری

جوش مقاومتی

مهندسی جوشکاری در حقیقت به مطالعه رفتار هر کدام از این مدل‌های جوش می‌پردازد و ابزارها و مصالح مورد نیاز برای آن‌ها را بررسی کند.

مهندس جوش چه کاری انجام میدهد؟

مهندسین جوش در بخش FEED که مخفف کلمات Front End Engineering Design است مشغول به کار شوند FEED قسمتی از فرآیند طراحی پروژه‌ها است که بین دو قسمت انجام مطالعات و امکان سنجی انجام پروژه و قسمت طراحی جزئیات پروژه می‌باشد. افرادی که در این بخش کار می‌کنند وظیفه دارند به بررسی و امکان سنجی رسیدن به طرح نهایی بپردازند و راه حل‌های عملی مناسب را ارائه کنند.

دربرخی موارد مهندسان جوش مسئول آموزش و تائید صلاحیت جوشکاران هستند. بعضا حتی ممکن مسئول تهیه‌ی دستور العمل‌های جوشکاری WPS باشند. و یا در سایت مشغول به کار شوند و با نظارات بر جوشکاران در حین انجام کار، وظیفه خود را ایفا کنند و در صورت بروز عیوب جوش شرایط را برای رفع ایراد بازبینی کنند.

اما اگر گزارش عدم تائید جوش توسط آزمایشگاه ارسال شوند آن‌ها وظیفه دارند که برنامه‌ریزی برای انجام جوشکاری تعمیری را انجام دهند.