شرکت آکام به عنوان یکی از ارائهدهندگان معتبر خدمات ضخامت سنجی در صنایع مختلف شناخته میشود. این شرکت با استفاده از تکنیکها و فناوریهای پیشرفته، توانسته است نقشی اساسی در ارزیابی دقیق ضخامت دیوارهها، سطوح و تجهیزات مختلف ایفا کند. خدمات ضخامتسنجی آکام کمک میکند تا نازک شدن و خوردگی در قطعات و جدارهها شناسایی شده و از وقوع مشکلات ایمنی جلوگیری شود.
در این فرآیند، آکام از شیوههای اندازهگیری نوین، بهویژه استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا، برای ارزیابی خواص فیزیکی و یکپارچگی مواد بهره میبرد. برای استفاده از این خدمات تماس بگیرید.
ویژگیهای آکام در تست ضخامت سنجی
نیاز به مشاوره دارید؟
اگر نمیتوانید پاسخ سؤال خود را پیدا کنید، همیشه میتوانید با ما تماس بگیرید.
تجهیزات پیشرفته
آکام از تجهیزات و فناوریهای روز دنیا در تست ضخامتسنجی استفاده میکند تا دقیقترین نتایج را ارائه دهد.
ارزیابی چندین نوع ماده
آکام توانایی ارزیابی ضخامت انواع مختلف مواد، از جمله فلزات، پلاستیکها و پوششها را دارد.
گزارشدهی دقیق و جامع
گزارشهای دقیق و تحلیلی در مورد نتایج تست ضخامتسنجی تا تصمیمگیریهای آگاهانه را ممکن سازد.
سرویسدهی سریع و به موقع
آکام با ارائه خدمات به موقع و سریع، به صنایع کمک میکند تا فرآیندهای تولید خود را بدون تأخیر پیش ببرند.
تست ضخامت سنتی تکنیکی ایده آل و هوشمندانه به منظور بررسی ضخامت، یکپارچگی، خواص فیزیکی مواد و… از طریق امواج صوتی با فرکانس بالا می باشد. در واقع به واسطه امواج صوتی می توان تست ضخامت سنجی را با دقت بسیار بالا و در کوتاه ترین زمان ممکن انجام داد. این آزمون به منظور کنترل کیفیت و استاندارد دیگهای بخار مورد استفاده قرار میگیرد. این تست مطابق با جدیدترین استانداردهای دنیای مهندسی طراحی شده است.
در تست ضخامت سنجی از دو شیوه تکنیک مماسی و تکنیک دوجداره کمک گرفته می شود. بر اساس شرایط و موقعیت موجود باید بهترین تکنیک را انتخاب کرد. تحت چنین شرایطی نتایج تست ضخامت سنتی قابل اطمینان خواهد بود. این آزمون روشی دقیق برای تعیین ضخامت، شناسایی مواد و هرگونه مشکل مربوط به حفره میباشد. به صراحت میتوان ادعا کرد، که تست ضخامت سنجی در سطح جهانی محبوب و پرطرفدار است. این آزمون به شناسایی نقاط تحت فشار و ضعیف در تجهیزات فشار قوی و حساس کمک خواهد کرد. به واسطه این تست میتوانید به افزایش طول عمر تجهیزات خود کمک کنید. در واقع پس از وقوع خرابی گسترده میتوان نسبت به پیشگیری اقدام کرد.
تست ضخامت سنتی به دلیل کاربرد گستردهای در دنیای صنعتی امروز دارد؛ بیشتر از هر زمانی مورد توجه قرار گرفته است. این تست در برخی از صنایع حساس حرف اول را می زند. این آزمون در صنایع مربوط به نفت و گاز کاربرد گسترده ای دارد. به واسطه تست ضخامت سنجی می توانید هرگونه خوردگی در لولهها، مخازن ذخیره، تجهیزات پالایشگاهی را شناسایی کنید. در واقع پیش از بروز مشکلات گسترده میتوان نسبت به رفع آن اقدام کرد. این تست در صنعت کشتی سازی و دریانوردی نیز کاربرد دارد. در واقع برای بررسی وضعیت صفحات فلزی و شناورها از این تست کمک گرفته می شود.
آزمون ضخامت سنجی به منظور تست و بررسی دقیق قطعات حساس هواپیما نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای سخت برخی از تجهیزات فضایی حساس باید از این تست کمک گرفت. تست ضخامت سنجی در تولید و ساخت محصولات خاص نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمون به بررسی کیفیت مواد اولیه و کنترل ضخامت مواد در فرآیندهای مختلف کمک خواهد کرد.
این تست را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:
تست ضخامت سنجی غیرمخرب (NDT)
این روشها به گونهای طراحی شدهاند که بدون آسیب رساندن به نمونه یا قطعه مورد نظر، ضخامت آن اندازهگیری میشود. یکی از روشهای رایج در این دسته، استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا برای اندازهگیری ضخامت دیوارها و سطوح است. این روشها به ویژه در صنایع حساس مانند نفت و گاز، خودرو و هوافضا کاربرد دارند.
تست ضخامت سنجی مخرب
در این دسته، برای اندازهگیری ضخامت مواد، ممکن است نمونهها برداشته شوند و آزمایشهای مخربی انجام شود که به طور مستقیم به ساختار ماده آسیب وارد میکند. این روشها معمولاً برای نمونههای آزمایشی یا در شرایطی که بررسی دقیقتری نیاز باشد، استفاده میشوند.
تست ضخامت سنجی به روش مختلف اجرا کرد. از روشهای تست غیرمخرب میتوان به روش مغناطیسی اشاره نمود. در این شیوه میزان خطا بسیار کمتر است و از طریق میزان جاذبه مغناطیسی میتوان به بررسی پرداخت. از دیگر شیوههای آزمون میتوان به روش جریان گردابی اشاره نمود. در این روش از طریق اختلاف میدان الکتریکی میان پوشش و جسم پایه برای اندازه گیری ضخامت پوشش کمک گرفته میشود. از دیگر تکنیکهای غیر مخرب میتوان روشهای طیف نگاری اشاره نمود. در این روش از انتشار و جذب اشعه ایکس برای اندازه گیری ضخامت استفاده می شود. دقت این تکنیک در اثر پارامترهای مختلف میتواند تغییر پیدا کند.
از دیگر تستهای رایج روش اشعه برگشتی بتا میباشد. در این شیوه دستگاههای اندازه گیری با رادیو ایزوتوپهای ساطع کننده به اندازه گیری ضخامت میپردازند. روش میکروسکوپی شکست نور، برای اندازه گیری ناهمواری سطوح طراحی شده است. در این آزمون یک دسته امواج نورانی تحت زاویه ۴۵ درجه سطح قطعه تابیده میشود. تست ضخامت سنجی دیگ بخار در شرایط حساس نیز مطابق با این روش اجرا خواهد شد.
شیوههای مختلف و متعددی جهت ضخامت سنجی پوشش گالوانیزه معرفی شده است. به کمک چنین تستهایی میتوانید به بررسی دقیق ضخامت پوشش گالوانیزه پی برد. به منظور اجرای این آزمون میتوان از ابزارهای اندازه گیری استاندارد و حرفهای کمک گرفت. از دستگاههای ضخامت سنج مثل الکومتر برای بررسی پوشش گالوانیزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این دستگاه با کمترین میزان از خطا اقدام به بررسی ضخامت پوشش گالوانیزه خواهد پرداخت. از روشهای تست غیرمخرب نیز میتوان کمک گرفت. ضخامت سنجی مخازن به کمک آزمونهای غیر مخرب امکان پذیر است.
از دیدگاه مهندسان فنی تشخیص و بررسی ضخامت از طریق تست غیر مخرب به شدت توصیه میشود. این تستها دقت بسیار بالایی دارند و در کوتاهترین زمان ممکن قابل اجرا هستند. در ادامه به بررسی روشهای تست غیر مخرب برای بررسی پوشش گالوانیزه اشاره خواهیم نمود:
در این تست ناهمواریهای سطوح داخلی را به راحتی میتوان اندازه گیری کرد. این آزمون برای بررسی ضخامت پوششهای گالوانیزه بهترین گزینه به شمار میآید.
در این تست غیر مخرب با رادیو ایزوتوپهای ساطع کننده اشعه بتا، پوشش داخلی گالوانیزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. روش اشعه برگشتی بتا، برای پوششهای نازک و ضخیم گالوانیزه کاربرد منحصر به فردی دارد.
در آنالیز ارتعاشات نیز از دستگاهها و سنسورهایی میزان شتاب تجهیزات صنعتی اندازه گیری و بررسی میشود.
این روش از طریق انتشار و جذب اشعه ایکس میتوان ضخامت پوشش گالوانیزه را بررسی و آنالیز کرد. در این تست باید به پارامترهای مختلف توجه نمود، تا مشکلی پیش نیاید.
در این شیوه از طریق ایجاد اختلاف هدایت الکتریکی میتوان نوع پوشش گالوانیزه در جسم پایه را بررسی نمود. روش جریان گردابی به دلیل دقت بالایی که دارد؛ بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
در این تست غیر مخرب میزان از طریق جاذبه مغناطیسی پوشش گالوانیزه بررسی و تست خواهد شد. پوششهای فلزی و آبکاری شده با نیکل را از طریق این شیوه میتوان بررسی کرد. در صورتی که ضخامت پوشش گالوانیزه کمتر از ۱۰ درصد باشد، به راحتی میتوان این تست را اجرا کرد. همچنین در هنگام رنگ آمیزی کشتی میتوان برای بهبود کیفیت رنگ از ضخامت سنجی استفاده کرد.
تست ضخامت سنجی در دیگهای بخار و بویلرها به شیوهای متفاوت اجرا میشود. در این تست باید به پارامترهای مختلف توجه نمود، تا دقت آزمون کاهش پیدا نکند. تست ضخامت سنجی در دیگهای بخار به کمک دستگاه UT اجرا میشود. در این آزمون از روشهای اولتراسونیک و ترانسفورماتورهای صوتی و الکترومغناطیسی کمک گرفته میشود. در این روش سطح قطعه اسکن شده و سپس میزان ضخامت هر کدام از اجزای دیگ و بویلرها نمایش داده خواهد شد. در این شیوه میزان اکسید داخلی در دیگها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که روش اجرایی همراه خطا باشد؛ روش جایگزین دیگری انتخاب خواهد شد. به نوعی استفاده از روش غیر اصولی میتواند خطر انفجار را در دیگهای بخار و بویلرها افزایش دهد.
به منظور افزایش طول عمر دیگهای بخار و بویلرها به صورت مداوم این روش اجرا کنید. با اجرای این تست در بازههای زمانی مشخص میتوان از ایجاد هرگونه آسیب گسترده جلوگیری کرد. هنگام اجرای تست باید در کنار بررسی دقیق و تجهیزات مناسب استفاده نمود. تحت چنین شرایطی میتوانید از بروز آسیب و مشکلات جدی میتوان در دیگهای بخار و بویلرها جلوگیری نمود.
آکام با بهرهگیری از تکنیکهای پیشرفته اندازهگیری، نظیر استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا، تضمین میکند که هرگونه نقص و مشکل در ضخامت دیوارها و سطوح به راحتی شناسایی شود. تست ضخامتسنجی انجام شده توسط این شرکت نهتنها در کنترل کیفیت محصولات بلکه در پیشگیری از مشکلات ایمنی و آسیب به تجهیزات نیز تاثیرگذار است.
سیستمهای ضخامت سنج برای اندازه گیری ضخامت یک قطعه یا جداره استفاده میشود. همچنین به منظور جلوگیری از بروز آسیبهای احتمالی، باید از تستهای غیر مخرب جهت اندازه گیری کمک گرفت. تحت چنین شرایطی قطعه دچار آسیب نخواهد شد. این سیستم انواع مختلفی دارد، که هر یک برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. برخی از رایجترین سیستمهای ضخامت سنج استاندارد و کاربردی شامل: التراسونیک، مغناطیسی، نفوذی و پرتو ایکس میباشد. هر یک از سیستمهای مختلف با سرعت بسیار بالا ضخامت ورق را در کوتاهترین زمان ممکن بررسی میکنند. هر یک از سیستمهای مختلف برای اندازه گیری ضخامت قطعات و جدارههای ساخته شده از فلزات، پلاستیک، شیشه و… مورد استفاده قرار میگیرد. سیستمهای ضخامت سنج بر پایه استانداردهای جهانی اجرا میشوند.
همچنین دقت اندازه گیری ۱۰ میکرومتری بوده و دارای سیستم مجزا برای جلوگیری از افزایش دما میباشد. انواع مختلف سیستمهای ضخامت سنج دارای قابلیت کالیبراسیون اتوماتیک هستند. در روش ضخامت سنجی التراسونیک، یک موج صوتی با فرکانس بالا به قطعه یا جداره ارسال خواهد شد، تا ضخامت به صورت دقیق محاسبه شود. در سیستم ضخامت سنج نفوذی یک ماده نفوذی به سطح قطعه اعمال میشود، بر اساس غلظت میتوان به ضخامت نهایی پی برد. از دیگر سیستمهای ضخامت سنج استاندارد میتوان به پرتو ایکس اشاره کرد. در این شیوه پرتو ایکس از یک منبع تولید کننده به قطعه یا جداره پرتاب خواهد شد. از دیگر سیستمهای ضخامت سنج پرتو ایکس میتوان به: سیستم خطی، سیستم تک نقطهای، سیستم تابشی و… اشاره نمود. هر سیستم ضخامت سنجی در سایه مزایا و ویژگیهای بیشماری که دارد؛ محبوب و پرطرفدار میباشد.
ضخامتسنج اولتراسونیک
این سیستم از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده میکند. این روش برای مواد فلزی و پلاستیکی مناسب است.
ضخامتسنج الکترومغناطیسی
این سیستم برای اندازهگیری ضخامت مواد غیرفلزی و رسانا مانند آلومینیوم و پلاستیک استفاده میشود.
ضخامتسنج گاما
این سیستم از تابش گاما برای اندازهگیری ضخامت مواد در صنایع پتروشیمی و فرآوری استفاده میشود.
ضخامتسنج تماسی
از یک سنسور یا پروب برای اندازه گیری ضخامت مواد قابل انعطاف مانند ورقهای پلاستیکی یا پارچهها
ضخامتسنج اپتیکال
از فناوری لیزر یا نور برای اندازهگیری ضخامت لایههای سطحی و نازک استفاده میکنند.
ضخامتسنج رادیویی
مشابه سیستم گاما ، اما برای بررسی ضخامت مواد در فرآیند تولید مداوم مانند کاغذ و فولاد و از منبع رادیواکتیو استفاده میشود.
تست ضخامتسنجی در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، خودروسازی، هوافضا، دریایی، ساختمانسازی و تولید تجهیزات صنعتی برای ارزیابی سلامت قطعات و جلوگیری از خوردگی و نازک شدن مواد استفاده میشود.
بله، با تست ضخامتسنجی مخزن از خطرات احتمالی مانند خوردگی و ترکخوردگی جلوگیری شود. این فرآیند معمولاً با استفاده از تجهیزات اولتراسونیک انجام میشود.
تست ضخامتسنجی به شناسایی مشکلاتی مانند خوردگی، نازک شدن و خرابی در قطعات کمک میکند که میتواند منجر به آسیبهای جدی یا خطرات ایمنی شود.
آکام یک شرکت خدمات صنعتی متشکل از گردهمایی کارشناسان علوم مهندسی میباشد. در این شرکت تمام کارها با رعایت دقیق دستورالعمل های بین المللی ایمنی و بهداشت انجام می شود.
خدمات ما
دسترسی سریع
با ما تماس بگیرید
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای شرکت ارتفاع صنعت ایمن آکام محفوظ می باشد.